De beste pastis ter wereld is Belgisch!

De gebroeders Noblesse wonnen de gouden medaille op de internationale wedstrijd in Lyon, na het wereldgoud in Brussel in 2021.

Deze pastis heeft een alcoholpercentage van 45°, wat vereist is om het label “Pastis de Marseille” te verkrijgen.

Toen de broers Noblesse in 2017 de familiedistilleerderij-likeurstokerij in Sprimont overnamen, die na de Tweede Wereldoorlog was verdwenen, wilden ze het genre vernieuwen en hun smaken en verlangens de vrije loop laten, met behoud van de basisrecepten en -processen van het bedrijf dat door hun betovergrootvader werd opgericht.

De anijssmaak van Édouard en Guillaume Noblesse is “gecertificeerd biologisch en zeer verfrissend, volledig met de hand geproduceerd in onze ateliers in Sprimont – Luik met behulp van de knowhow van ons familiebedrijf dat in 1882 werd opgericht”, legt Édouard uit. In deze blinde wedstrijd kreeg het een mooie score van 87/100.

Voor de distilleerder moet “de kwaliteit van Ardent het verschil hebben gemaakt. Het combineert frisheid en een zekere kruidige en kruidige aanwezigheid met de anijs en het zoethout die het DNA vormen van pastis”.

Een tiental planten zoals bijvoet, koriander, kardemom en engelwortel worden gebruikt om een “zachte, fijne melange te creëren die zowel kenners als beginners aanspreekt, in vergelijking met industriële merken”.

De Noblesse distilleerderij produceert ook Pastis Noblesse voor Colruyt en Amaretto Noblesse, die in 2020 ook in Frankfurt en Brussel in de prijzen vielen.”